Iiris Ruuth taidekierroksella

Galleria Heino: Jan Kenneth Weckman 22.10. – 20.11.2022

Jan Kenneth Weckman, Sarjasta puhelinpiirustuksia 2021-2022, pigmenttivedos

Weckmannilla on esillä piirustusta ja maalausta yhdistäviä teoksia sekä pigmenttivedoksia. Maalaukset ovat suurikokoisia ja näyttäviä maisemamaalauksia. Pigmenttivedokset ovat 43×32 cm kokoisia älyllisiä statementteja muodostaen sarjan.

Galleria Forsblom: Helena Blomqvist, 28.10.-20.11.2022

Galleria Forsblom: Marika Mäkelä, 10.6.-14.8.2022

Matika Mäkelä, Diaries of life III, 2022

Marika Mäkelä, Lucky charm I 2022

Mäkeläm teokset ovat viimeisen kolmen vuoden aikana tehty kolmessa eri paikassa: kaupungissa, pienessä kylässä ja maalla. Ne ovat paikkasidonnaisia.Teoksista alitajunnan virran ohjaama maalausympäristö, Ympäristöt myös vaikuttavat muotokieleen ja rytmitykseen.

Didrichsenin taidemuseo: Hannu Palosuo, 21.5.-21.8.2022

Hannu Palosuo, Tomorrow never knows ja Helene Schjerfbeck, Mustuvia omenoita

Hannu Palosuon näyttely You live with me käsittelee mennyttä ja tulevaisuutta, jotka sulautuvat toisiinsa. Muistin kerrostumia ja niiden epävarmuutta. Osa Palosuon maalauksista on ripustettu vierekkäin taidemuseon kokoelmasta valikoitujen tunnettujen suomalaisten teosten kanssa. Katsoja voi pohtia teoksia ja niiden suhdetta toisiinsa ja maailmaan.

Didrichsenin taidemuseo: Taide ja henkisyys, 12.2.-21.8.2022

Teoksia museon kokoelmista aiheena taiteen ja henkisyyden suhde.

Yves Klein: Victoire de Samothrace bleue

Taidemaalariliiton teosvälitys 2022 Kaapelitehtaalle

Maalaustaidetta jokaiseen makuun! Entistä laajemmassa teosvalikoimassa tarjolla 2600 teosta 700 taiteilijalta. Teoksista osa on verkkomyynnissä ja osa on esillä Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa.

Kaapelitehdas, Merikaapelihalli, Tallberginkatu 1 C, 00180 Helsinki
Avoinna: ma–pe 12–18, la–su 11–17. Vapaa pääsy.

Verkkomyynti netissä 18.4. asti


Elina Ruohonen, Kirsti Tuokko
Ruuth Iiris, Wintersolarstice- talvipäiväntasaus, 2018
Ruuth Iiris

Museo Emma

Ahertajantie 5, Espoo

27.10.2021 – 27.11.2022

Chiharu Shiota: Äärirajoilla

Chiharu Shiota (s. 1972, Osaka, Japani) on luonut EMMAan ristiin rastiin pingotettujen lankojen avulla labyrintin, johon katsoja saa käydä sisään. Taiteilija on sijoittanut punaisten lankojen lomaan vanhoja ovia, jotka muodostavat teoksen sisään useita vaihtoehtoisia reittejä.

Chiharu Shiota on käyttänyt lankaa taiteessaan jo opiskeluajoistaan asti. Hän opiskeli aluksi maalaustaidetta, mutta koki jo varhain maalauspohjan ja paperin rajoittaviksi ja siirtyi pian kohti kehollisempaa ja kokonaisvaltaisempaa ilmaisua.

Vähitellen hän kehitti omaperäisen lankojen punontatekniikan ja alkoi luoda yhä laajempia, tilallisia teoksia. Punottujen lankojen siimekseen Shiota sijoittaa omiin muistoihinsa tai kokemuksiinsa liittyviä vanhoja, löydettyjä esineitä. Vaikka teosten lähtökohta liittyy usein taiteilijan omiin kokemuksiin, niiden merkitys laajenee henkilökohtaisesta universaaliin. Teosten kautta onkin mahdollista tavoittaa sellaisia tunteita tai muistoja, joihin ei kenties ole tietoisesti pääsyä.

Chiharu Shiotan Äärirajoilla (Tracing Boundaries) on neljäs näyttely EMMAn ja Saastamoisen säätiön yhteisessä sarjassa, jossa kiinnostavalta ja ajankohtaiselta nykytaiteilijalta tilataan vuosittain uusi teos säätiön taidekokoelmaan.

02.03.2022 – 17.07.2022

Daniel Buren: Kävelyllä siksakissa

Kuvataiteen radikaalina uudistajana tunnettu ranskalainen Daniel Buren (s. 1938) on vallannut EMMAn näyttelytilan kevätkaudeksi 2022. EMMAan Daniel Buren on luonut valtavan, uuden teoksen, joka koostuu lukemattomista käännettävistä sermeistä. Burenin Les Paravents kutsuu näyttelykävijät kävelylle sermien muodostamaan siksakmaiseen labyrinttiin. Sermit edustavat tässä in situ -teoksessa Burenin taiteelle ominaista väliaikaisuutta ja muunneltavuutta.

Daniel Buren on nykytaiteen jättiläinen, jolla on yli 60 vuotta kestäneellä urallaan ollut yhteensä jo yli 3000 eri tiloihin ja paikkoihin toteutettua näyttelyä ympäri maailmaa. Buren tunnetaan erityisesti 8,7 cm leveästä pystyraidasta, jota hän käyttää visuaalisena työkalunaan. Sen avulla hän paljastaa tutuista tiloista uusia piirteitä.

Näyttely laajenee myös museon ulkopuolelle erilaisin taideteoin ja tapahtumin. Viikkoa ennen näyttelyn avautumista Suomen pääkaupunkiseudun talvimaisema täyttyi yli 300 JCDecaux’n mainostaululle levitetyistä Daniel Burenille tunnusomaisista pystyraidoista koostuvista erivärisistä julisteista.

Toukokuussa Tapionaukion valtaa 105 raidallisesta lipusta koostuva teosLaskostua/avautua (Ployer/Déployer) ja Espoon Nuottaniemessä nähdään yhteistyössä Espoon Pursiseura EPS ry:n kanssa toteutettava, raidallisin purjein purjehdittava optimistijollien regatta Purje/maalauskangas – maalauskangas/purje (Voile/Toile – Toile/Voile).

Raitoja nähdään myös museotilassa asiakaspalveluhenkilökunnan liittyessä eläväksi osaksi näyttelyä päälle puettavan teoksen Heterokliittinen essee: Liivit, paikkasidonnainen teos (Essai hétéroclite: Les Gilets, travail situé) myötä. Henkilökunta pukeutuu raidallisiin liiveihin koko näyttelyn keston ajan.

Näyttelyn on kuratoinut EMMAn intendentti Arja Miller yhteistyössä tanskalaisen Creator Projectsin johtajan Simon Friesen kanssa.

,